Haber

Eski DEÜ çalışanı Ekici: Üniversitede organize bir yapı var

Sayıştay raporları, yolsuzluk ve mobbing iddialarıyla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın, hatayı örtbas ederek suçluları koruduğu iddia edildi.

Yenigün Gazetesi’nin haberine göre, İzmir Meslek Yüksekokulu’nda (İMYO) okuyan öğrencilerden staj belgeleri karşılığında gasp edildiği ve bu hukuksuzluğun örtbas edilmeye çalışıldığı, Hotar’ın daha önce de zimmete para geçiren şüphelileri koruduğu iddia edildi. öğrenci parası ve adalete teslim edilmedi. . Staj belgelerinin satışında yaşanan usulsüzlükleri gündeme getiren üniversitenin eski çalışanlarından Hüseyin Ekici, bir dönem rektör yardımcılığı görevine getirilen Prof. DEÜ Kooperatifini yöneten iki yöneticiden biri olan İMYO Müdürü Prof., daha önce Sayıştay raporlarında adı çeşitli usulsüzlüklerle anılan Uğur Malayoğlu ve DESEM Müdürü Asuman Altay ile birlikte. Dr. Zeynep Arıkan ve çok sayıda şüpheli hakkında yeni iddialar ortaya attı.

Danıştay ve YÖK Denetleme Kurulu kararlarına rağmen Rektör Hotar’ın talimatıyla müfettiş olarak atanan ve daha önce mahkemelerce iptal edilen birçok hukuksuz soruşturmayı yönettiği iddia edilen dönemin rektör yardımcısı Malayoğlu Ekici , bu kez şüpheliler hakkındaki belgelerin kovuşturulmasının yasaklanmasına karar verdi. Suçu temize çıkarmaya çalıştığını, diğer taraftan İMYO Müdürü Zeynep Arıkan’ın emrindeki memurlara sahte perakende satış fişleriyle staj dosyalarını sattırdığını ve kamu görevlilerine delilleri yok etme talimatı vererek suç işlediğini iddia etti.

‘ÖĞRENCİLERİ VE DEVLETİ DOLANDIRDILAR’

Ekici, “Sayıştay Raporları ve suç duyurularına rağmen geçmişten günümüze suç örgütleri tarafından öğrenci paralarının yolsuzluk ve zimmete geçirilmesinin en önemli nedeni yönetimin suç ve suçlulara yaklaşımıdır.” Hata 2014/188 yılında 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılana kadar devam etti. 130 sanıklı dava devam etmesine rağmen bu kez öğrenci, DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci staj dosyaları üzerinden 15 yılı aşkın süre boyunca sahte perakende satış kuponları ile kullanıldı. “Paranın nakit ve şahsen alındığı ortaya çıkmış olup, biz de devlet ve kamu yararı adına adli ve idari makamlara somut delilleri ilettik” dedi.

‘ŞÜPHELİLER VE DELİLLER GİZLİYOR’

Mevcut üniversite yönetiminin bu konuda herhangi bir önlem almadığını, aynı zamanda göz yumarak suçun işlenmesine olanak sağladığını iddia eden Ekici, şöyle konuştu: “Mevcut Rektör Fatma Seniha Nükhet Hotar, savcılığa bildirimde bulunmayarak suçu ve suçluyu korumuştur. 130 sanıklı dava dosyasında yargılanması gereken şüphelilerin (kamu görevlileri) yargı makamları.Hem Danıştay 1.Atadığı yöneticiler, Rektör Hotar’ın hem İdari Dava Dairesi’nin hem de hakkında şüphe duyduğu şüpheli kamu görevlilerini korumasıyla teşvik edilmiş. ve YÖK Denetleme Kurulu, İzmir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin şeytani yöntemlerle stajlarını adli mercilere bildirmeyerek kovuşturma açılmasına karar verdi. satılık. Okul müdürü Zeynep Arıkan’ın yönettiği suç işlemleri, yönetim kurulunun talimatıyla pervasızca yapılmaya devam etti.”

‘EMEKLİ OLMAYI ZORLAMAK İSTEDİLER’

Hüseyin Ekici, Rektör Hotar ve Genel Sekreter Engin Basmacı, rektörlük yönetiminin bilgisi dahilinde olan öğrenci paralarının zimmete geçirilmesi ve gasp ile ilgili iki farklı suç yapılanmasına ilişkin adli makamlara çok sayıda ihbar ve suç duyurusunda bulunarak, Hotar tarafından hakkında birçok soruşturma açıldı. Emekli olmak zorunda kaldığını belirtti.

‘Suçlular korunuyor’

Üniversitede organize bir yapının bulunduğunu ifade eden Ekici, “Aslında 3628 sayılı Kanun’un 17’nci maddesinde tanımlanan zimmete para geçirme, zimmete para geçirme gibi suçlara ilişkin soruşturmaların doğrudan doğruya Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülmesi gerekirken, Başsavcılık, Rektör Hotar’ın bu belgeleri saklaması ve soruşturma yürütür gibi görünerek şüphelileri erteleyerek savunması, Dokuz Eylül’de ne yazık ki hukukun üstünlüğünün en temel unsurlarının bile geçerli olmadığının kanıtıdır. “Aslında Hotar’ın gerekli adli işlemlere, yani Danıştay ve YÖK Denetleme Kurulu’nun verdiği soruşturma izin kararlarına rağmen şüphelileri bir nedenden dolayı koruması, eski yargı düzeni göz önüne alındığında adeta organize bir yapıya işaret ediyor. Kararlar rektörlükle ilgili delil buluyor” dedi.

HOTAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Rektör Hotar’ın verdiği talimat üzerine önce Hüseyin Ekici hakkında soruşturma başlatıldı, ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, Ekici hakkında “kovuşturmaya yer olmadığına” karar vermişti.

(HABER MERKEZİ)

menemen-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu